Mei|Eerste Compaan tablet ingezet in de Hoeksche Waard

Eerste tablet in gebruik
Mevrouw Becker (Oud-Beijerland) heeft, als eerste thuiszorgcliënt van Zorgwaard, de Compaan ontvangen. Door corona ziet zij haar familie, buren etc. minder en hierdoor voelt zij zich soms eenzaam. De Compaan is voor haar een echte uitkomst. Ze kan nu beeldbellen met haar dochter, schoonzoon en (achter)kleinkinderen. Ze kan spelletjes spelen, foto’s kijken, berichtjes sturen en ontvangen. Ook heeft zij via de Compaan een directe hulplijn met haar zorgverleners op de dagen dat zij niet bij haar langskomen. Haar medicijngebruik wordt dan gecontroleerd en er wordt besproken hoe het met haar gaat die dag.

Mevrouw Becker is erg blij met haar Compaan. ‘Ik maak snel en eenvoudig contact met mijn familie. We beeldbellen met elkaar. Dat is veel leuker dan gewoon bellen, want zo kan ik hen gewoon zien. En we spelen spelletjes met elkaar, dat is echt heel gezellig.’

100 tablets
De afgelopen week hebben ook al een aantal cliënten van Careyn en Alerimus de Compaan gekregen. Cliënten van Heemzicht volgen nog. In totaal krijgen 100 inwoners van de Hoeksche Waard de komende tijd de Compaan.

Met de Compaan houden we contact met hen, kunnen we eenzaamheid tegengaan en sociale controle behouden. Ook kan het fysieke zorgmomenten (deels) vervangen. Zo hebben we bijvoorbeeld beeldzorgcontact voor de controle van medicatie.

Daarnaast ontlast de Compaan ook de mantelzorgers van de cliënten, omdat zij eenvoudiger en op afstand beeldcontact kunnen houden met hun naasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *