14 februari 2018 | De top wil verder

Het Slim Langer Thuis project is ontstaan vanuit de vraagstelling van twee organisaties. De zorgpartij Zorgwaard die zich afvraagt hoe zijn hun cliënten bij het langer thuis blijven wonen optimaal kunnen ondersteunen. Daarnaast de woningcorporatie HW Wonen, die haar woningen zo wil inzetten dat het langer thuis blijven wonen ook écht mogelijk is.  Deze partijen vonden elkaar en gingen op onderzoek uit. Uiteindelijk resulteerde het onderzoek in de Pilot Domotica, ook wel het Slim Langer Thuis project.

In gesprek met de top
De betrokken bewoners bij de pilot zijn enthousiast. Dit geldt ook voor de betrokken collega’s, onze partner Detron voor de techniek en diverse stakeholders.

Belangrijk is nu hoe wij gaan zorgen dat het Slim Langer Thuis concept in de Hoeksche Waard breed ingezet kan worden. Met deze vraagstelling gingen wij op 14 februari in overleg  met de directie- en MT leden van Zorgwaard en HW Wonen.

Aan de hand van een film lieten wij ze zien wat de verwachtingen aan het begin van het project bij zowel de organisaties als de bewoners was, maar ook wat de ervaringen tot nu toe zijn.

Het gesprek dat daarop volgde ging vooral over het betrekken van de juiste partijen om het Slim Langer Thuis project Hoeksche Waards breed in te kunnen zetten. Ook spraken wij over de betaalbaarheid en de verantwoordelijkheden. Het werd een enerverend gesprek.

 

Ja! Wij gaan door
Beide partijen spraken uit dat zij nu al de meerwaarde zien van de technische oplossingen.  Het is nu van belang dat diverse stakeholders (zoals gemeenten, zorgverzekering en andere zorgpartijen ) aansluiten en participeren in het vervolg. Een mooie opdracht voor de werkgroep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *