Deelnemers

 

Over HW Wonen

De Hoeksche Waard is de thuisbasis van HW Wonen. Hier bieden wij ruim 10.000 (huur)woningen en diensten aan die naadloos aansluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen en individuele woonwensen.

De corporatie HW Wonen ontstond toen de fusie van de Christelijke Woningstichting ’s-Gravendeel, Woningstichting De Maashoek en woonstichting Union een feit werd.


Visie

Zorgwaard biedt, vanuit haar protestants-christelijke identiteit, een integraal concept van wonen, welzijn, zorg en dienstverlening aan alle burgers in de Hoeksche Waard, om daarmee waarde toe te voegen aan de kwaliteit van leven (welzijn, zingeving, geluk).
De basisvraag daarbij is: “welke zorg zou je zelf voor één van je dierbaren willen krijgen?”
Wij streven naar kleinschaligheid en nabijheid, in een maximale verbinding met de naasten van de zorgvragers, de vrijwilligers en andere partners in de lokale gemeenschappen. Op een betrokken, gastvrije en deskundige wijze voldoen we aan de wensen van de cliënt.


 

Visie

De missie van woonzorgcentrum Heemzicht is als volgt:
“Heemzicht begeleidt en ondersteunt cliënten op het gebied van wonen, welzijn en zorg, waarbij de cliënt centraal staat en daarbij de eigen regie heeft over de kwaliteit van leven”.
Naast de missie heeft Heemzicht de volgende visie voor alle cliënten van Heemzicht: “Heemzicht organiseert vanuit de vragen en de behoeften van de cliënt op het gebied van wonen, welzijn en zorg een professioneel niveau van activiteiten en diensten om de kwaliteit van leven te optimaliseren”.


 

Visie

De naam betekenis van Alerimus “wij zorgen voor…” is niet willekeurig gekozen. In een tijd dat zorgen voor wordt verbonden aan het over- en uithanden nemen van eigen regie, wil Alerimus juist het verschil maken voor haar cliënten met:
– Wij zorgen voor behoud van eigen regie en zelfstandigheid.
– Wij zorgen voor oprechte, warme aandacht en behoud van ieders waardigheid.
– Wij zorgen voor samenwerking met familie en mantelzorgers.
– Wij zorgen voor verbinding met de lokale omgeving.
– Wij zorgen voor tevreden cliënten. Cliënten die er toe doen, ook in hun levensavond.


Visie

Careyn ziet zichzelf als een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid waar het gaat om de zorgverlening in Nederland.

Die maatschappelijke verantwoordelijkheid van Careyn zit hem niet alleen in het leveren van zorg aan klanten in haar werkgebied. Careyn ziet het als haar verantwoordelijkheid om in de directe woonomgeving van ouderen, senioren en chronisch zieken de mogelijkheden zo te organiseren dat iedereen in elke levensfase naar eigen wens en behoefte zelfstandig kan blijven. Dit betekent een verdergaande samenwerking met allerlei organisaties in de omgeving, niet alleen op het gebied van zorg. Ook welzijn, welbevinden, veiligheid en mobiliteit spelen hierbij een grote rol.

Onderscheidend
Careyn onderscheidt zich door:

Kleinschalige aanpak
Kleine professionele zorgteams bieden zorg op maat in de wijk en in de zorgcentra.
Uitgebreide dienstverlening
Van verzorging en verpleging tot begeleiding en specialistische zorg. Ons uitgebreide pakket maakt integrale arrangementen mogelijk en versterkt de samenhang tussen wonen, welzijn en zorg.
Optimale bereikbaarheid
Careyn is 7 x 24 uur bereikbaar voor de klant op één telefoonnummer.