November 2019 | Training en instructie ambassadeurs afgerond

Met ongeveer 12 ambassadeurs is afgelopen weken gewerkt aan een werkwijze voor  project 2 over Slimme Toegang. In de periode december 2019 t/m maart 2020 worden ambassadeurs ingezet om cliënten, die deelnemen aan het project, goed te begeleiden.

Ambassadeurs spelen een belangrijke rol in het project. Zij geven   uitleg aan de cliënt en diens mantelzorger(s).  Ze nemen de cliënten stap voor stap mee in de verandering, waardoor we een soepele overgang voor hen creëren.  

De ambassadeurs zijn ook de oren en de ogen van de projectgroep. Wanneer blijkt dat de gekozen aanpak niet aansluit bij de praktijk, kunnen zij dat doorgeven aan de projectgroep. De projectgroep kan  de projectaanpak (indien mogelijk) daarop aanpassen.

We zijn hartstikke trots op deze ambassadeurs! Samenbewandelen we  de nieuwe (technologische) en soms onbekende weg!

Werkwijze

De coördinator van de ambassadeurs zal na het versturen van de informatiebrief aan cliënten contact opnemen en een afspraak inplannen met de cliënt (en zo mogelijk met zijn of haar mantelzorger).

Na een goede uitleg hopen we  op de medewerking van de cliënt. Hierna wordt  er kosteloos een slot geplaatst, waarvan verzorgend personeel middels een unieke sleutel op de telefoon de deur kan ontgrendelen.

Ook gaan we de mobiele halszender inzetten bij cliënten, die geplande thuiszorg en een abonnement bij Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) hebben.

Kortom: de instructiemappen zijn gemaakt, de formulieren en handleidingen zijn klaar… Vanaf december 2019 gaat u kennismaken met onze “ogen en oren”! Project 2 gaat na vele maanden van voorbereiden van start!

Meer informatie volgt in december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *