Augustus 2019 | Project 2, toegang en alarmering als vervolg op de verkenning akkoord!

De zorgorganisaties Alerimus, Heemzicht Zorgwaard Careyn hebben, in samenwerking met de Stichting Personenalarmering Hoeksche Waard (SPHW) en HW Wonen, de handen ineen geslagen om te komen tot een meer efficiënte werkwijze voor personenalarmering en toegang tot de woning. In een proof of concept wordt voor zowel geplande als ongeplande zorg de woning van de cliënt van het zogenoemde slimme slot  voorzien.

Slimme sloten  en slimme alarmzender CQ-5

Met de slimme sloten wordt gebruik gemaakt van een digitale sleutel om de deur te openen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een app die op de smartphone geïnstalleerd wordt. De cliënt bepaalt zelf wie, naast de wijkzorg, via de digitale sleutel toegang tot de woning krijgt.
Naast het slimme slot heeft de cliënt in de nieuwe situatie een halszender (CQ-5) waarmee in geval van nood alarm gemaakt wordt én een spreek-/luisterverbinding tot stand kan laten brengen
De melding komt binnen op de meldkamer en de medewerker van de meldkamer zet een spreek-/luisterverbinding op via de halszender van de cliënt. Het maakt dus niet uit waar de cliënt zich in de woning bevindt; de medewerker van de meldkamer kan de cliënt altijd horen en vice versa. Dit geeft de cliënt, maar ook zijn mantelzorger en/of familie een groter gevoel van veiligheid.

Geen sleutelbeheer, wel tijdsbesparing
Met behulp van de slimme sloten is sleutelbeheer door de zorgorganisatie niet meer nodig.
Bij aanmelding van een nieuwe cliënt is het niet meer nodig om een sleutel in te nemen;  het bijhouden van sleutellijsten behoort tot het verleden.  Net zoals het na de dienst verzamelen of terughangen van de sleutels op het kantoor. De grootste tijdsbesparing voor zowel de cliënt als de wijkzorg zit in het feit dat er na een alarmoproep geen sleutel meer hoeft te worden opgehaald op het kantoor of bij een collega.

Gedurende de proof of concept worden verschillende onderzoeksvragen beantwoord. Zo kunnen we een gedegen advies over de nieuwe werkwijze uitbrengen voor een eventuele brede uitrol in de gehele Hoeksche Waard.

In  samenwerking met woningcorporatie HW Wonen kunnen we bij 185 cliënten de woning van een slim slot voorzien. 134 cliënten krijgen ook de nieuwe personenalarmering. De start staat gepland in januari 2020 en zal ongeveer een halfjaar duren. De komende maanden wordt nog intensief gewerkt aan het implementatieplan.

Meer informatie volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *