April 2019 | Video intercom vervanging (de deur open doen vanuit de luie stoel..)

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen in de eigen vertrouwde omgeving, is voor veel mensen belangrijk. Ook als het lichamelijk allemaal wat minder gemakkelijk gaat.

HW Wonen kijkt voor haar huurders naar wat er gedaan kan worden om ervoor te zorgen dat zij zo lang mogelijk fijn thuis kunnen blijven wonen.

Als onderdeel van het programma Slim Langer Thuis is een keuze gemaakt voor een nieuwe videofooninstallatie. Daarmee kan de bewoner zien wie er bij de centrale toegangsdeur staat om vervolgens de deur te openen.

Nieuw, ook voor de leverancier, was echter de mogelijkheid om deze functionaliteiten op een smartphone van de bewoner zelf te instaleren. De techniek was beproefd, maar alleen vanuit een nieuwbouw situatie.

In het geval van het complex aan de Bachlaan in Oud-Beijerland is er voor gekozen om bij een bestaande voorziening, dus op een later moment,  de app in gebruik te nemen. De ervaringen gaven veel informatie voor zowel de projectgroep als voor de leverancier.

De opzet is geslaagd, met de nodige inspanning van medewerkers van HW Wonen, is bij diverse geïnteresseerden succesvol de app geïnstalleerd, waarmee de huurder dus zelfs vanuit de stoel de videofooninstallatie kan bedienen.

In een eventueel vervolg hebben we wel geconcludeerd dat installatie beter en meer begeleid moet worden door de leverancier zelf. Een ander leermoment is de conclusie dat installatie gelijktijdig aan het plaatsen (nieuwbouw of vervanging) moet plaatsvinden met medewerking van de installateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *