31 januari 2018 | Bijeenkomst Stakeholders

Onze stakeholders in de Hoeksche Waard raken steeds meer geïnteresseerd in ons Slim Langer Thuis project. Regelmatig ontvangen wij verschillende vragen over onze aanpak, de mogelijkheden en is er interesse in de ervaringen van de betrokken bewoners.  Het werd weer tijd voor een stakeholdersbijeenkomst.

 Bijeenkomst
Op 31 januari wat het zover. Met ruim 30 stakeholders gingen wij in gesprek over het Slim Langer Thuis project. Aan de hand van een korte film kregen zij inzicht in de ervaringen van zowel de betrokken bewoners als organiserende partijen. Kort werden de ervaringen toegelicht en daarna was het tijd om aan het “werk” te gaan.  De groep werd in vijf kleinere groepen gesplitst.

Elke groep kreeg een bord met een persona (fictief persoon met specifieke kenmerken) voor zich. Aan de hand van deze persona werd het gesprek aangegaan. Wat heeft deze persoon nodig om langer thuis te kunnen blijven wonen? Is een technische oplossing iets voor deze persoon?
Waar heeft deze persoon vooral behoefte aan? In een uur tijd behandelde elke groep vier verschillende persona’s. De uitkomsten werden vervolgens met elkaar gedeeld.

 Opvallend was dat naast allerlei mogelijk technische oplossingen er veel gesproken werd over het sociale aspect van het langer thuis kunnen blijven wonen. Ook werd er besproken welke partij welke rol hierin kan spelen.

 Bezoek thuissituatie
De stakeholders bezochten deze middag ook het steunpunt van HW Wonen aan de Apollostraat. Dit steunpunt is gevestigd in het wooncomplex waar ook de bewoners wonen die in dit project met ons op ontdekkingstocht zijn. Het steunpunt is voor het project ook voorzien van de technische oplossingen. De stakeholders konden op deze manier zelf de gemakken hiervan ervaren. Wij ontvingen veel reacties en vragen. Mede het enthousiasme van de twee aanwezige wijkagenten maakten ons duidelijk dat wij met het Slim Langer Thuis project verder moeten gaan.

 De pilot
De pilot loopt nog tot en met april. Het is ons doel om na deze periode inzichtelijk te hebben hoe wij het Slim Langer Thuis concept in de Hoeksche Waard kunnen gaan inzetten. Dat kunnen wij zeker niet alleen en daarom blijven wij alle stakeholders en andere geïnteresseerden enthousiasmeren om mee te blijven denken over het vervolg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *