8 november | eerste ervaringen

Samen met de betrokken zes bewoners
en een aantal mantel-zorgers/familieleden
bespraken wij op 8 november de eerste testresultaten. Hoe ervaren zij de slimme technische oplossingen? Wat gaat er goed, maar zeker ook wat er beter of anders.

Positieve feedback

Het was een inspirerende ochtend met  positieve feedback.
Zo zijn de bewoners erg blij met het nieuwe bellentableau met beeld-luisterverbinding. Vooral de functie dat zij kunnen zien wie er staat, zonder dat er contact met de bezoeker is, wordt als zeer prettig ervaren.

De voordeur met het slimme slot mag niet meer weg. Het gemak om vanaf de bank de deur te kunnen openen met de tablet of afstandsbediening is een hele fijne, slimme oplossing.

De camera bij de voordeur kan wat beter. Het beeld is nog niet optimaal en de speaker voor de bezoeker kan beter. Hieraan wordt dan ook gewerkt.

Ook spraken wij over de sensor die in de slaapkamers is aangebracht. Deze zorgt er na zonondergang voor dat bij beweging het licht automatisch aangaat.
De reacties hierop zijn verschillend. De functie is zeker prettig. Vooral de duur hoe lang de lampen aanblijven en de felheid zijn punten die beter kunnen. De individuele wensen inventariseren wij en passen die, waar mogelijk, aan.

Tot slot spraken wij over de personen alarmering.  De bewoners erkennen het gebruikersgemak, maar hebben er nog niet veel mee getest. De komende tijd gaan zij dat zeker doen.

Wij blijven in gesprek

De ontdekkingsreis is nog niet ten einde. Er worden, daar waar mogelijk, aanpassingen uitgevoerd en de bewoners blijven de technische oplossingen gebruiken en kritisch testen. Eind januari komen wij opnieuw bij elkaar en zijn benieuwd of de nodige aanpassingen succesvol zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *