25 oktober| Hoera! De pilot is gestart

Hoera! De pilot is gestart

 

Woensdag 25 oktober was het zover. Bewoners ontvingen uitleg over de slimme technische oplossingen die in hun woning is aangebracht én een uitleg hoe zij met de bijbehorende tablet deze kunnen bedienen. De betrokken zes bewoners bij het Slim Langer Thuis pilot project gaan nu echt op ontdekkingstocht.

 

Welke oplossingen kunnen zij gebruiken?

De afgelopen weken zijn in het wooncomplex én in de woningen van deze bewoners verschillende werkzaamheden uitgevoerd.

Zo is er bij de centrale entreedeur een nieuw bellentableau met een beeld-luisterverbinding geplaatst. Er hangt bij de voordeur van deze bewoners een camera en de nieuwe voordeur heeft een slim slot.
In de slaapkamers is er een sensor aangebracht. Deze zorgt er na zonondergang voor dat bij beweging het licht automatisch aangaat. Tot slot hebben alle bewoners een hypermoderne  personenalarmering ontvangen. Met een druk op de knop kan in geval van nood, zowel binnenshuis als buitenshuis, contact gezocht worden met een mantelzorger, familielid of zorgpartij.

 

Pilot periode

Het komende half jaar testen deze bewoners alle slimme technische oplossingen. Wat gaat er goed, maar ook wat kan er beter? De betrokken partijen Zorgwaard, HW Wonen en Detron gebruiken deze informatie voor mogelijke aanpassingen en de ontwikkeling van de toekomstige mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *